Je bent hier: home > inspiratie > Nieuws: Maak kennis met Vera

Maak kennis met Vera

Een van de grote voordelen van een mooi bedrijf is dat de beste stagiaires zich vanzelf aanmelden. Maak kennis met Vera Bosch, 22 jaar en bezig aan haar laatste jaar Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Ze is al afgestudeerd interieurstyliste, leert Italiaans, naait wel eens wat, houdt van gaten boren: Vera is wat je noemt breed georiënteerd. Maar vergis je niet; ze is geen pierewaaier. “Ik laat dingen graag op me afkomen, maar de lat ligt altijd hoog.”

Op haar zestiende begon ze aan de studie interieurstyling. Haar mentor was degene die haar na haar afstuderen in de richting van grafisch vormgeven wees. “Ze zag aan mijn mood boards en mind maps dat dat iets voor mij zou zijn. En ze had gelijk.” Behalve druk met haar huidige studie, begint Vera binnenkort aan een tweede cursus Italiaans. “Dat vind ik zo’n mooie taal. En het eten is zo lekker. Maar ik wil ook nog wel Zweeds leren. Of Deens.” Toch is ze niet per se een taalmens. “Ik denk vooral in beelden.”

Je raadt het al: stilzitten is niet Vera’s favoriete bezigheid. Ze gaat graag met vrienden uit, dus Corona gooit veel roet in het eten. “Ook maak ik wel eens iets eenvoudigs op de naaimachine, zoals wat mondkapjes de laatste tijd. Naaien heb ik geleerd op een van mijn vorige stages, bij een naaiatelier. Daar deed ik echt van álles, waaronder een totale make-over van de winkel. Inclusief muren verven en gaten boren; heel leuk.”

Het komende half jaar loopt Vera bij ons haar laatste meeloopstage. Waar ze nu al goed in is? “Mijn ontwerpen hebben altijd wel een goede balans, qua vorm en kleur. Alles vormt altijd één geheel.” Ze wilde graag bij Frappant aan de slag om meer te leren over conceptueel ontwerpen. “Frappant staat erom bekend dat zij met hun klanten eerst diep ingaan op hun merkstrategie en daarna sterke concepten ontwikkelen. Juist over die kant van grafisch vormgeven wil ik veel kennis opdoen; wat maakt nou een sterk brandconcept?”

Vera heeft geen plaatje in haar hoofd waar ze staat over vijf of tien jaar. “Misschien dat ik hierna nog een Hbo-opleiding wil volgen, of toch aan het werk. Ik laat het gewoon op me afkomen. Zo ben ik ook wel; het liefst doe ik verschillende dingen en ben ik de hele tijd bezig. Maar wat ik ook doe; ik wil het wel zo goed mogelijk doen. De lat ligt altijd hoog.” Nou, Vera: dan pas je perfect bij Frappant.

Vragen aan Vera of wil je haar nog wat beter leren kennen?

Check haar profiel!

 

 

Delen mag!

Geesje Rietveld

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur