Je bent hier: home > inspiratie > Nieuws: Map & hap met ons mee voor het goede doel!

Map & hap met ons mee voor het goede doel!

Aardbevingen, tsunami’s, orkanen. Jaarlijks hebben we met heel wat natuurgeweld te maken. En nu de aarde opwarmt misschien nog wel een beetje meer. Vaak worden gebieden getroffen waarover maar weinig informatie beschikbaar is. Wie er wonen, waar ze wonen en het belangrijkste: hoe ze te bereiken om ze te helpen. Het Rode Kruis doet daar wat aan met Missing Maps. En het mooie is dat jij daarbij kan helpen, in ons mooie zwembad!

Missing Maps

In bovenstaande video zie je hoe Missing Maps met “mapathons” te werk gaat. In de mapathon die wij organiseren gaan we voor dit goede doel aan de slag. Afgelopen jaren zijn er door deze mapathons al 42 miljoen huizen en gebouwen in kaart gebracht. Ook is er al meer dan één miljoen kilometer aan wegen ‘ontdekt’!

Topcon

Topcon en Frappant werken al jaren samen. Topcon Positioning levert technologische oplossingen voor plaatsbepaling en het in kaart brengen van gebieden en omgevingen. Met de nieuwste technologieën worden inspecties gedaan, bouwmachines aangestuurd en agrarische processen geoptimaliseerd. Bij alles draait het om plaatsbepaling met behulp van satellieten. Missing Maps is daarom bij uitstek een goed doel dat past bij Topcon. En als partner van Topcon willen wij daaraan graag ons steentje bijdragen.

Help mee!

Op 21 november vanaf 17.30 uur gaan we met behulp van recente satellietbeelden wegen, gebouwen en rivieren intekenen die we hierop kunnen zien. Hiervoor krijgen we hulp van Topcon én Het Rode Kruis. Iedereen kan het doen, er is geen specialistische kennis voor nodig! Kom je ook? Meld je dan hieronder aan. Als jij je laptop meeneemt, zorgen wij voor de pizza’s.

Delen mag!

Rik van Kooten

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur