Je bent hier: home > inspiratie > Nieuws: Sportfanaat en stagiair digital marketing: maak kennis met Timo

Sportfanaat en stagiair digital marketing: maak kennis met Timo

Sportmarketing is een razendpopulaire opleiding onder veelbelovende jongeren zo blijkt. Het is eigenlijk een opleiding Commerciële economie, legt Timo (22) uit, met veel projecten in de sport. Timo zit in het derde jaar van de Hbo-opleiding en regelde via zijn voetbalteamgenoot Rico een stage Digital Marketing. Wat hem opvalt? “Frappant is niet hiërarchisch, het gaat erom hoe goed je bent.”  

“Ik volg de voetbalcompetities, NBA en American Football. Zelf voetbal ik al sinds m’n vijfde” Tijdens de derde helft vertelde teamgenoot Rico over zijn werk als digital marketeer bij Frappant. Timo vroeg hem om een stage. “Ik wil beter worden in online marketing. Zoveel gebeurt nu digitaal; dat moet je wel beheersen.” Wat hij zo gaaf vindt aan marketing? Eigenlijk het hele proces, te beginnen bij gedragspsychologie. “Hoe reageren mensen op dingen en waarom? Om dat vervolgens mee te nemen in een marketingstrategie. Dat boeit me.”

Social, SEO, SEA, WordPress, alles komt natuurlijk voorbij in de studie, maar wat je er in de praktijk mee kán, dat wordt Timo nu echt duidelijk. “Alles krijgt veel meer diepgang nu. Ik wil hier alles meemaken en zelf doen. Dashboards bouwen, campagnes opzetten, mee naar meetings. Gesprekken met klanten; die voer je natuurlijk niet tijdens de opleiding.” Of hij dan wel een beetje commercieel kan zijn? “In het begin, met nieuwe mensen, zal ik niet degene zijn met de grootste waffel. Maar als ik goed in de stof zit kan ik zeker commercieel en overtuigend zijn.”

Zijn teammaatje Rico werd binnen anderhalf jaar een vaste waarde bij Frappant, dat is Timo al wel opgevallen. “Rico is maar twee jaar ouder dan ik, maar hij weet gewoon veel en zijn collega’s luisteren naar hem. Frappant is niet hiërarchisch, het gaat erom hoe goed je bent.” Nu is zijn teamgenoot wel – samen met John– zijn stagebegeleider. Is dat niet gek? “Nee hoor. Want op het veld ben ik beter!”

Ook Timo heeft een veelzeggend Frappant profiel.Check het hier!

Delen mag!

Geesje Rietveld

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur