Doe mee en voel je oké

Wie is de opdrachtgever?

Met 13 locaties in Doetinchem, Groenlo en Winterswijk verzorgt het Graafschap College onderwijs in allerlei richtingen voor een grote groep mbo-, entree- en vavo-studenten in de Achterhoek. Ook in de ontwikkeling van mensen op persoonlijk- en gezondheidsvlak ziet het Graafschap College voor zichzelf een belangrijke taak weggelegd. Het Graafschap College staat voor een vitale, gezonde school die een belangrijke bijdrage levert aan ‘de gezondste regio’ en zet actief in op de gezondheid, leefstijl en vitaliteit van studenten en medewerkers.

Wat was de vraag?

Vanwege bovenstaand doel had het Graafschap College ‘Graafschap Vitaal’ in het leven geroepen; een programma met de focus op beweging, gezondheid en ontspanning. Het programma is gericht op zowel studenten als medewerkers, twee hele verschillende doelgroepen met uiteenlopende belevingswerelden en behoeftes. Je boodschap laten landen bij beide doelgroepen én hen ook nog in beweging krijgen is dan een flinke uitdaging. Hoe kunnen we verbinding creëren? En: worden studenten überhaupt wel getriggerd door de term ‘vitaal’? Voor een goede uitrol en om aandacht en zichtbaarheid te creëren werd Frappant ingeschakeld.

Wat was de aanpak?

We concludeerden dat ‘vitaliteit’ voor iedereen een andere betekenis heeft, én dat het een term is die vooral bij de wat oudere doelgroep resoneert. Er moest dus een andere naam komen. Ook zoomden we in op de doelstellingen van het programma om de communicatie daarop aan te laten sluiten. De doelen: activeren en enthousiasmeren. Wat je daarvoor nodig hebt is duidelijke, activerende content, én ‘fun content’ die laat zien dat het vooral ook léúk is om in beweging te komen.

Daarnaast wilden we benadrukken dat een vitaler leven creëren in kleine stapjes kan. We willen mensen immers niet afschrikken, maar juist uitnodigen mee te doen. De doelgroep is divers en het diverse programma sluit daar mooi op aan. Ieder zet zijn of haar eigen stappen en dat is helemaal oké. Als je maar, op jouw manier, meedoet. Oftewel: ‘Doe mee en voel je oké’! Dat werd dan ook de nieuwe naam van het programma.

Creatie

We creëerden uitingen die duidelijk anders zijn dan de corporate stijl van alle andere Graafschap College-uitingen. Ook kozen we voor aparte social media kanalen. Zo voorkomen we dat de communicatie over het vitaliteitsprogramma opgaat in alle andere communicatie.

Lancering-events

Het programma moest natuurlijk ook gelanceerd worden. Een tof sportief evenement zat er vanwege de coronamaatregelen niet in; daarom bedachten we alternatieven voor beide doelgroepen. Voor de medewerkers kwam de school zelf met het idee om de virtuele wandelteam-challenge ‘In 60 dagen naar Rome’ te organiseren. Er leiden immers meerdere wegen naar Rome, én naar een gezonder leven.

Met studenten om tafel

Om erachter te komen hoe we de studenten het beste konden activeren en wat er in coronatijd in hun levens speelt, gingen we met de doelgroep om tafel. Mentale fitheid bleek een actueel en belangrijk onderwerp. In samenspraak met de geïnterviewde studenten bedachten we daarom een live Q&A met Vincent Visser; jonge vlogger, acteur en ondernemer. Hoe blijft hij mentaal fit in deze lastige tijd? En hoe combineert hij al zijn werkzaamheden? Deze en andersoortige vragen werden gesteld tijdens de succesvolle live Q&A die in november plaatsvond.

Wat is het resultaat?

Vanuit Frappant hebben we het concept neergezet, bijgedragen aan de lancering, een aantal middelen gerealiseerd en ondersteunen we momenteel in de contentcreatie voor social media. Op de kanalen worden nu actief tips, blogs en andere actuele content gedeeld, geheel in ‘Doe mee en voel je oké’ stijl. “Het concept is nog niet overal in de organisatie even bekend; dat heeft immers tijd nodig, dus daar werken we samen aan. Maar het plaatje klopt. Uit de samenwerking met Frappant is een heel mooi resultaat gekomen en we zijn superblij met de naam,” aldus Gerdy Hoornenborg, Beleidsadviseur HRD Arbo & Vitaliteit bij het Graafschap College.

Delen mag!

Terug naar het overzicht