EVY: een product(lancering) van wereldklasse voor Hencon

Wie is de opdrachtgever?

Hencon is wereldspeler op het gebied van heavy duty smart solutions. Onder de belofte ‘Serving progress’ zorgt het van oorsprong Achterhoekse bedrijf vanuit India, Mozambique, Rusland en Ulft voor maatwerk mobiel materieel voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw.

Wat was de vraag?

EVY is een nieuwe vacuum cleaner voor de aluminiumindustrie. Dit is niet zomaar een stofzuiger: EVY wordt gezien als de allerbeste machine voor het opzuigen en verwijderen van schadelijk fijnstof in fabrieksstraten. Normaal gesproken richt Hencon zich op specialistisch maatwerk, maar de EVY is anders. Het is zeker een specialistische, maar ook gestandaardiseerde machine, met een compact model dat in elke factory layout past. Lager geprijsd én vanuit stock leverbaar. Dat is zo nieuw en relevant dat EVY vroeg om een wereldwijde introductie waar de doelgroep niet omheen kan.

Wat was de aanpak?

De grote fabriekshal in Ulft werd omgetoverd tot televisiestudio voor een wereldwijde, online introductie. In samenwerking met Studio 544 werd EVY ’s ochtends, ’s middags én ’s avonds in een dynamische talkshow-setting geïntroduceerd aan publiek in Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en Noord Amerika. Inclusief live band …

‘Fresh thinking, smart cleaning’ – stoffig grijs maakt plaats voor fris blauw

Basis was het campagneconcept waarin we de propositie van EVY formuleerden: ‘Fresh thinking, smart cleaning’. Het bijbehorende beeld: overal waar EVY komt, maakt stoffig grijs plaats voor fris blauw. Het communicatieplan en alle uitingen hingen we op aan dit campagne concept ‘Fresh thinking, smart cleaning’ en het visueel concept.

Ultrapersoonlijke communicatie

A-klanten ontvingen een bedrukte doos met daarin een aluminium mok (directe relatie tot de industrie), een doosje filterkoffie (een knipoog naar de filtering van fijnstof en naar het feit dat samen koffie drinken door Corona geen optie was) en een uitnodigingskaart voor het online event. Op de kaart stond een QR-code: elke salesverantwoordelijke had met onze hulp voor elk van zijn klanten een persoonlijke videoboodschap gemaakt.

Interactief en impactvol

Voor B- en C-klanten en de pers, ontwikkelden we meerdere digitale nieuwsbrieven. Eén van de e-mailings leidde bezoekers naar de interactieve landingspagina, waar zij met hun muis het grijze stof weg konden zuigen en zo de frisblauwe de save-the-date boodschap voor het online event onthulden.

360 graden multimedia campagne

Geen relevant kanaal bleef onbenut om zoveel mogelijk interessante kijkers naar het online event en de EVY landingspagina te trekken. Om van de medewerkers enthousiaste ambassadeurs te maken, ontvingen ze e-mailings en maakten we posters over het introductie-event voor op kantoor. Het publiek werd bereikt en geboeid met online banners en retargeting, organische en betaalde social media campagnes, printadvertenties in vakmedia en e-mailhandtekeningen van medewerkers. Een strakke animatie, bedacht door Frappant, gerealiseerd door onze partner Filmding en gebruikt op verschillende kanalen, draagt op ultieme wijze EVY’s propositie uit.

Wat is het resultaat?

De introductie van EVY deed stof opwaaien. De eerste twee EVY’s werden nog vóór de introductie besteld. 355 geïnteresseerden keken naar het online event en waren eensgezind enthousiast. Tíjdens het online event werd er nog EVY verkocht en nog altijd blijven de aanvragen binnenkomen. De originele, multimediale aanpak – ingezet op superselectief bereik, heeft de marktpositie en zichtbaarheid van Hencon een flinke boost gegeven. Extra waardevol als je beseft dat Hencon opereert in een scherpe nichemarkt. Nu borduren we voort op de lancering met diverse campagnes. Zo genereren de landingspagina en banners maandelijks 20-30 leads in de vorm van digitale brochure downloads.

Delen mag!

Terug naar het overzicht