Jaarverslag Nedap: creatief concept voor hightech bedrijf

Een online first concept voor een jaarverslag: waarom niet? Voor het beursgenoteerde Nedap ontwikkelden we het concept voor hun jaarverslag van 2020. Het project in een notendop: loeistrakke deadlines, korte lijntjes op afstand, informatie die tot op de komma nauwkeurig moet kloppen en een gaaf eindresultaat.

Wie is de opdrachtgever?

Zeg je innovatie, dan zeg je Nedap, een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. Binnen Nedap opereren verschillende marktgroepen als zelfstandige ‘tribes’ aan zeer diverse ontwikkelingen, variërend van technologie voor de zorgmarkt in Nederland, tot innovatieve producten voor de agrarische sector in de Verenigde Staten en China.

Wat was de vraag?

Ontwikkel een jaarverslag anno nu: offline en online. Dat was de opdracht die aan ons werd toevertrouwd. Dit is overigens niet onze eerste samenwerking met Nedap. Sinds ruim een jaar werken we als creatief verlengstuk samen met Nedaps corporate communications team. In die rol hebben we de basis van de strakke huisstijl die er al lag, verder verrijkt met onder meer een uitgebreider kleurenpalet en meerdere stijlelementen.

Wat was de aanpak?

Voor het jaarverslag ontwikkelden we een concept dat zowel in gedrukte vorm, als digitaal goed werkt. Zo kunnen lezers zelf kiezen hoe ze de informatie tot zich nemen. We bieden ‘de nieuwe generatie’ het gemak van het online scannen van de belangrijkste cijfers en informatie, en de liefhebber van drukwerk kan op zijn gemak bladeren in een papieren boekwerk.

Creatie

We bepaalden de look & feel, het beeldconcept, organiseerden en begeleidden een fotoshoot op locatie (coronaproof) en maakten een responsive design. Voor de technische realisatie van het online jaarverslag haakten we Niice Digital Marekting aan. Nauwkeurigheid was tijdens het gehele project key, want werken met beursinformatie betekent dat er geen komma of punt verkeerd mag staan.

Wat is het resultaat?

Dankzij een gesmeerde samenwerking en grote precisie van alle betrokken partijen mag het resultaat er zijn. De online versie is door toevoeging van ‘rich content’ – in de vorm van video’s en animaties – met recht een volwaardig jaarverslag te noemen.Je bekijkt hem hier. En ook de printversie is precies zoals ‘ie moet zijn; feitelijk foutloos.

Normaal gesproken zouden we voor een project als deze regelmatig de koppen bij elkaar steken. Samen de juiste vibe creëren en die vasthouden is immers essentieel om zo’n intensief project te laten slagen. Dat kon nu niet, want – corona. Toch hebben we elkaar op afstand haarscherp weten te houden, zijn we erin geslaagd de lijntjes zo kort mogelijk te houden en kunnen we nu samen terugkijken op een geslaagd project.

Een virtuele high(tech) five voor het jaarverslag van Nedap!

Delen mag!

Terug naar het overzicht