Maximaal rendement voor Vandersanden na deelname aan tv-programma

Opdrachtgever: Vandersanden levert gevelstenen en -systemen, steenstrippen en gebakken klinkers. Conform de belofte ‘Het mooiste maak je samen’ geeft Vandersanden haar klanten ook inspiratie, handige tools en onderbouwde adviezen.

Vraag: ‘We doen mee aan het landelijke tv-programma Huis Gemaakt. Helpen jullie ons bij het bedenken van een goed concept en het uitwerken van de middelen?’

Aanpak: I.s.m. de klant en partners bedachten we de overall campagnestrategie. We stelden het communicatieconcept op, realiseerden grafische elementen van de online strategie en maakten tv-billboards. Over alles daar omheen voorzagen we in advies en inspiratie.

Resultaat: Maximaal rendement voor Vandersanden uit deelname aan het tv-programma. De KPI’s zijn drievoudig overtroffen…

Wie is de opdrachtgever?

Voor Vandersanden fungeren wij al ruim 8 jaar als strategisch en creatief partner. Vanuit hun Belgische hoofdkantoor leveren de mensen van Vandersanden gevelstenen en -systemen, steenstrippen en gebakken klinkers. Daar blijft het niet bij, want conform de belofte ‘Het mooiste maak je samen’ geeft Vandersanden haar klanten ook inspiratie, handige tools en onderbouwde adviezen. Zo kunnen de klanten van Vandersanden écht rekenen op het allermooiste eindresultaat.

Wat was de vraag?

‘We gaan meedoen aan het landelijke tv-programma Huis Gemaakt. Kunnen jullie ons helpen bij het bedenken van een goed concept en het uitwerken van de middelen?’ Met die vraag klopte de opdrachtgever enkele maanden geleden bij ons aan. Deelname aan dat tv-programma was een slimme, strategische zet van Vandersanden. Met E-board gevelisolatie – een systeem waarmee je de buitenkant van je huis op een relatief gemakkelijke manier een compleet nieuwe look geeft – bewerkt Vandersanden namelijk al meerdere jaren de Belgische particuliere markt. Door deelname aan het Belgische tv-programma konden ze daar een extra boost aan geven. Daarnaast waren de tuinklinkers van Vandersanden een tweede belangrijke pijler in de campagne.

Hoe draagt dit project bij aan de strategie van de klant?

Door één van de partners van Huis Gemaakt te worden pakt Vandersanden landelijke bekendheid op een manier die perfect aansluit bij de merkbelofte ‘Het mooiste maak je samen’. Koppels staan in dit tv-programma centraal en werken samen toe naar een geslaagde renovatie van hun huis, mét producten van Vandersanden. Middels zichtbaarheid in het programma krijgt Vandersanden enerzijds de kans zijn producten uit te lichten en anderzijds ligt de nadruk op de extra aandacht die het merk heeft voor haar klanten. Op ‘samen iets moois maken’, precies waar het merk voor staat.

Zo houdt Vandersanden het niet bij een mooie belofte alleen, maar krijgt deze belofte ook de juiste lading. Op landelijke televisie. Het kan slechter. 😉

Wat was de aanpak?

Samen met Vandersanden dachten we na over de overall campagnestrategie. We besloten om geen nieuwe campagneboodschap te bedenken, maar juist de kans te benutten om de bestaande merkbelofte in alle uitingen zichtbaar te maken. De belofte van Vandersanden is immers ‘Het mooiste maak je samen’, en in het tv-programma draait alles om samenwerken. Door niet voor een eenmalige campagneboodschap te gaan, maar vast te blijven houden aan de corporate belofte, konden we deze landelijke zichtbaarheid gebruiken om het merk Vandersanden optimaal te laden.

Creatie; samenwerking van specialisten

Vanuit de gestelde doelen en de campagnestrategie zijn alle middelen voor de campagne gerealiseerd. Verschillende specialistische partijen, waaronder Frappant, werkten die middelen uit. Wij stelden het communicatieconcept op, realiseerden de grafische elementen van de online strategie en maakten de tv-billboards. Daarnaast gaven we advies over de landingspagina, e-mailcampagnes, social media content en het leggen van de link tussen online en offline content door middel van QR codes.

So Buzzy (social media bureau) werkte de organische social strategie en posts uit, The Reference (online marketingbureau) was verantwoordelijk voor de online paid strategie en het Belgische X-design gaf het E-book ‘100 tuintips’ vorm met teksten en inhoud van Vandersanden zelf, wat uiteindelijk hét grootste conversiepunt vormde. Team effort van de bovenste plank!

Wat is het resultaat?

De uitzendingen liepen in april en mei maar we hielpen Vandersanden ook in de maanden erna om maximaal rendement te halen uit hun deelname. Dat deden we met passende, inspirerende content die refereerde aan het tv-programma, handige tools en slimme adviezen die de doelgroep hielp om er samen met Vandersanden het allermooiste mooiste van te maken.

De campagnes rondom Huis Gemaakt voor Vandersanden zijn een groot succes geweest. Op verzoek van Vandersanden noemen we geen concrete cijfers, maar de KPI’s zijn drievoudig overtroffen. Een mooi resultaat van een samenwerking tussen Frappant, andere (Vlaamse) specialistische partijen én Vandersanden zelf.

Delen mag!

Terug naar het overzicht