Je bent hier: home > inspiratie > Werk: Het mooiste maak je samen

Het mooiste maak je samen

Rebranding 

Onze opdrachtgever, de Belgische baksteenfabrikant Vandersanden heeft in 2017 in totaal 4 fabrieken overgenomen in Nederland en Duitsland, waardoor het familiebedrijf marktleider van straatbakstenen in Nederland is geworden. De grote synergie tussen ieders activiteiten is de voornaamste reden van de overname geweest.

Het familiebedrijf was al een tijd marktleider in handvormgevelstenen in België. Vandersanden heeft als voornaamste afzetlanden België, Nederland en Duitsland. Daarnaast exporteert de groep naar meer dan 20 andere gebieden, waaronder Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Polen, Rusland, het Midden-Oosten en Azië.

De overname vroeg om een vernieuwde positionering en propositie gevolgd door een nieuwe uitstraling. Op basis van de nieuwe waarden van het merk hebben we een nieuw logo voor de hele groep ontwikkeld. Vervolgens een nieuwe huisstijl en een nieuw creatief concept die als basis dient voor alle toekomstige uitingen zoals de website, documentatie, POS (point of sale) materiaal, beurzen en nog veel meer. Vanwege het grote internationale karakter hebben we content en middelen ontwikkeld die land- en marktspecifiek ingezet kunnen worden. Naast rebranding voor externe partijen is er ook een compleet internal branding traject opgezet om medewerkers te informeren en inspireren omtrent de nieuwe positionering met als doel: zorgen dat de medewerkers het merk Vandersanden tot leven brengen en op de juiste manier uitdragen.

frappant-vandersanden-inspiratiegids
frappant-vandersanden-personeelsboekje
frappant-vandersanden-personeelsboekje2
frappant-vandersanden-tuinbrochure
frappant-vandersanden-fotoshoot2
frappant-vandersanden-schets
frappant-vandersanden-fotoshoot3

Delen mag!

Daniël de Lange

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur