Je bent hier: home > inspiratie > Werk: Wat weet jij van water?

Wat weet jij van water?

Hoe krijg je mensen in beweging rondom een thema wat voor hen volledig vanzelfsprekend is?

Klimaatverandering
Het klimaat over de hele wereld is aan het veranderen. Wie kent de beelden van smeltende ijskappen, verbleekt koraal in Australië of overstromingen in ontwikkelingslanden niet? Maar ook dichterbij huis ervaren we de klimaatverandering; denk aan de bloedhete zomer van dit jaar met aanhoudende droogte, of eerder dit jaar enorme hoosbuien waarbij straten in bijvoorbeeld Aalten in zijn geheel blank stonden. Volgens de huidige inzichten zullen in Nederland de klimaatverandering, maar ook de effecten daarvan verder doorzetten.

Weet van water
Met deze veranderingen krijgen we allemaal te maken en bijvoorbeeld ‘droge voeten’ zijn niet meer vanzelfsprekend. We zijn samen verantwoordelijk voor het water in onze omgeving. Daarom is het belangrijk dat iedereen vanuit zijn eigen rol een bijdrage levert aan een prettige en veilige leefomgeving. Hier wil Waterschap Rijn en IJssel iedereen die woont, werkt en/of recreëert in het gebied tussen Rijn en IJssel bewust maken. Samen met Frappant werd daarom een bewustwordingscampagne genaamd ‘Weet van water’ ontwikkeld.

Hieronder vind je een eerste impressie van de verschillende zaken die we met en voor het Waterschap hebben mogen ontwikkelen. Dikke kans dat je binnenkort zelf in aanraking komt met Weet van Water, als dat het geval is horen we graag wat je er van vond!

frappant-weetvanwater-website-iphone
Weetje van water
weet van water kaart
Frappant-Weet van Water-schets
Website Weet van Water
Wist je dat - Weet van water
Ik weet van water ton
Shirt van Weet van water
introductie weet van water

Een campagne heeft herkenning nodig. In nauwe samenwerking met het Waterschap Rijn en IJssel ontwikkelden we een herkenbaar beeldmerk met een sympathieke uitstraling. Het beeldmerk was onderdeel van het creatief concept waarin we de visuele identiteit van Weet van Water hebben vastgelegd. Een herkenbare eigen stijl welke perfect toe te passen is op een ieder die ‘van water weet’.

Voor de introductie en uitvoering van de communicatiestrategie hebben we diverse communicatiemiddelen ontworpen. Zo is het creatief concept toegepast op een  flyers, vlaggen, posters, borden, t-shirts, social media kanalen en natuurlijk de website. Neem gerust een kijkje op www.weetvanwater.nl 

We zijn trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de bewustwording rondom de veranderende rol van water in ons leven. De komende tijd zullen we samen met Waterschap Rijn en IJssel verdere invulling geven aan de uitrol en uitvoer van de bewustwordingscampagne.

Delen mag!

David de Vries

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Foto auteur